Textilbaren Pumphuset Borås

2018-09-27 | 17:00

Bransch AW för oss verksamma inom textil och mode

Kvällens Gäst: Sofia Höfvner Skogh – Rektor på Tillskärarakademin i Gbg

”Hantverk med fokus på kvalité, estetik och hållbarhet.
Sofia Höfvner Skogh har arbetat som rektor på Tillskärarakademin i Göteborg, TAG i 12 år. TAG utbildar i textila hantverksyrken för mode- och scenkonstbranschen. Vissa av skolans utbildningar är spetsutbildningar ensamma i sitt slag i Sverige. T.ex. modist och skräddare för scenkonsten.
Sofia har sin bakgrund i modeindustrin. Hon är utbildad modedesigner på Högskolan i Borås 1991. Hon har därefter arbetat som designer för olika företag och med eget varumärke i många år parallellt med frilansuppdrag. Därefter har hon arbetet för Textilhögskolan i Borås fram till 2006 då hon började på TAG.
Idag är fokus att arbeta med utbildning av nya förmågor till mode och scenkonstbranschen. Sofia har sitt hjärta i att utbilda studenter som verkligen kan hantverket inom textilområdet. Sömnad och mönsterkonstruktion är basen men med lika mycket kunskap i estetik och självklar hållbarhet.
Sofia drömmer om en modeindustri som består av många små och stora aktörer som vågar jobba lokalt och hållbart men med världen som marknad. ”

Läs mer HÄR