Int Biz Day 2018 – en hel dag om export!

2018-11-22 | 09:00 - 16:30
Vestindien A - Textile Fashion Center

Program

09.00 Registrering, kaffe

09.30 Om distribution, marknadsval och kanaler, sortiment och prissättning, leverans- och betalningsvillkor för export, Martin Kössler, HuginBiz®.

10.45 Välbehövligt kaffe med exportfika

11.00 Företagsledare från Icebug, Daily Sports och Smellwell delar med sig av sina exporterfarenheter och lärdomar.

12.00 Lunch

13.00 Att planera och finansiera sin exportsatsning, Mikael Angerlöv, SEB

14.00 IP & varumärkesskydd, Emelie Apéll, Varumärkesombudet AB

15.00 Ännu mer fika

15.30 Brexit, ur ett logistikperspektiv, Patrik Andreasson, DFDS Customs Sweden

16.30 Kollektivt Trouble-shooting (för de som vill, ta med ett export problem, vi löser ihop)

Den 22 november kl. 09.00-16.30, Borås Textile Fashion Center

Pris: 995 kr (medlemmar Marketplace Borås och ytterligare person/er från samma företag: 495 kr)

Anmälan till Rachael Blaxland, HuginBiz®: Tel: 031-209910 | email: rb@huginbiz.com

Arrangör: Exportdagen leds av Martin Kössler*, vd, Helping You Grow International Business AB och TEX! By Marketplace Borås

Våra talare:

Tom Nilsson är COO och partner på Icebug. Sedan starten 2001 har han varit med om att bygga upp bolaget från en anonym utmanare till att idag vara branschens globala specialist på skor med bra grepp. Först som export- och försäljningschef under 12 år och sedan som operativt ansvarig för verksamheten. Tom gillar att springa i skogen, ibland med en karta och försöker som bäst att lära sig spela piano.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Ammi Schaffler, vd Smellwell Jag är en av grundarna och drivkrafterna bakom SmellWell som är en enkel innovation med en global potential! Vi har sedan starten tagit vara på många av de viktiga nätverk, finansierings och utvecklingsmedel som finns att tillgå. Nu ser jag fram emot att få dela med mig av mina bästa råd till er som vill ta klivet ut i världen.

Ulrika Skoghag VD/ägare till Daily Sports, Ulrika har sitt ursprung från produktion/inköp från bl.a. Indiska men gick in i familjeföretaget 2005 och har verkat som produktionschef, VD och är nu ägare av bolaget efter ett generationsskifte. Ulrika kommer berätta om sina erfarenheter att som andra generation leda ett företag verksamt på över 20 marknader.

Daily Sports är ledande varumärke för kvinnor som spelar golf i Sverige, Europa och USA, Australien mfl marknader. Vår målgrupp är aktiva och lever ett aktivt liv. Sedan 2014 har vi även med Active wear för kvinnor som tränar, är ute och rör på sig.

Mikael Angerlöv, SEB Företag, Göteborg. Jag jobbar i bank sedan ca 30 år. Jag har kunder inom sport-mode-utrustning-skor och andra bolag med export/ importrelaterad verksamhet där frågor om valuta, säsongssvängningar och stor kapitalbindning är vanliga. Utanför banken spelar jag gärna golf.

jur. kand. Emelie Apéll, VARUMÄRKESOMBUDET AB. Jag arbetar som jurist på Varumärkesombudet och specialiserar mig inom varumärkesrätt och arbetar riktat med varumärkesansökningar internationellt. Varumärkesombudet är en affärsjuridisk byrå specialiserad på varumärkesskydd, mönster och domännamnstvister.  Vi har lång erfarenhet av att arbeta med varumärken, från patentbyrå, advokatbyrå samt industrin.

Patrik Andreasson, GM DFDS Customs Sweden
Patrik har arbetat i olika roller inom logistiknäringen men med tyngdpunkt på tull och inte minst tullager i över ett kvarts sekel.
Från lager och speditör, via roller som tull-, miljö- och kvalitetschef till senast som VD på Logent Customs.

Sedan i juni arbetar Patrik på DFDS med uppdraget att bygga upp en tullverksamhet, det innebär att skapa ett komplett tullombud med ”DFDS Customs” samt att förbereda DFDS inför Brexit.

Martin Kössler. Jag har 25 års erfarenhet av internationalisering (Gore-Tex, Haglöfs), flertal styrelseuppdrag och konsultuppdrag för exportverksamma företag, grundare av exportföreningen Scandinavian Outdoor Group och har tidigare bl.a. ansvarat för exportutbildningar för Fashion Business Academy (Moderådet och Agenturföretagen) och för Svenska sportbranschen

Sedan 2004 driver Martin tillsammans med sina kollegor Helping You Grow International Business AB (HuginBiz®) som hjälper nordiska företag att växa internationellt.

Kategori: Borås