Seminarie – Modebransch GBG

2018-10-24 | 15:00 - 16:30
Tillskärarakademin i Gbg

Tillskärarakademin Göteborg, Gamlestadsvägen 4, Hus B1

Modebransch Gbg presenterar med glädje våra gästföreläsare på seminariet.

Adrian Zethraeus – Re:textile

Adrian är projektledare för Re:textile, ett projekt inom Science Park Borås som syftar till att utveckla nya designprinciper, affärsmodeller, och produktionssystem som möjliggör cirkulära flöden i textil och modebranschen.

Genom att skapa nya plagg utvecklade för att hålla länge genom att kunna lagas, omarbetas eller på annat sätt uppdateras, öppnas möjligheter för helt nya affärsområden inom reparation, redesign och andra typer av tjänster som förlänger livet på plagget och skapar ekonomisk tillväxt.

Adrian kommer att prata om hur de arbetat med Monki, Cheap Monday och Lindex i re:design projekt som skapat uppmärksamhet inom branschen.

Jennie Rosén – Swedish Fashion Council

Vi välkomnar även Jennie Rosén från Swedish Fashion Council, som är ett oberoende branschägt forum med målet att genom samarbeten och samverkan mellan nyckelpersoner, företag och branscher med en drivkraft inom design, kultur och tech, innovera dagens modesystem på en global och regional nivå. Jennie berättar om de innovationsprojekt som organisationen driver och hur företag kan bli delaktiga samt presenterar den nya statistikrapporten för mode-Sverige.

Efteråt går de som vill vidare till Wine Mechanics en stenkast från seminariet, där vi avslutar med Textilbaren, vår bransch AW.

Anmäl er här senast den 23 okt

    Kategori: Göteborg