Workshop: cultural sustainability – when does inspiration become appropriation?

2018-12-13 | 13:30 - 16:30
Vestindien B, Textile Fashion Center

Monica Boța-Moisin är advokat inom kulturella immateriella rättigheter med fokus på modebranschen. Den 13/12 håller hon en workshop på Textilhögskolan där hon kommer att prata om kulturell hållbarhet och kulturellt hållbara produkter.

WGSN, plattformen för trendanalys spår att samarbete mellan modebolag och hantverk kommer att resultera i respektfulla, etiska partnerskap som stöttar befolkningsgrupper samt att kulturellt medvetet och handgjort mode kommer att skapa en ny form av lyx:
  • Hur mycket får designers egentligen inspireras av traditionella kulturella uttryck utan att löpa risk för rättsliga följder?
  • Kan man inkludera traditionellt hantverk i moderna supply chains?
Detta och mycket mer kommer Monica att ta upp i sin workshop den 13/12. Workshopen är kostnadsfri, läs mer och anmäl dig här.

OBS! Workshopen är på engelska.

Monica är grundaren till Cultural Intellectual Property Rights Initiative (www.culturalintellectualproperty.com) och tillsammans med sitt team så försöker hon att skapa relationer mellan modeindustrin och traditionella hantverkare för att lyfta fram hantverk som en möjlig del av en modern produktionskedja.
Monica har även gjort en TEDx Talk på ämnet Cultural Fashion som går att se här (youtube-länk).

Kategori: Borås