Om SUFA

SUFA (Show Up Fashion Award) är en årlig nationell tävling för lovande modeentreprenörer som ser en  framtid inom branschen. Tävlingen är öppen för dig som precis startat eller redan har etablerat ditt egna varumärke.

Syftet är att hjälpa designers att bygga ett lönsamt modeföretag och fortsätta etablera sitt varumärke på marknaden. SUFA erbjuder deltagarna möjligheten att bygga ett kontaktnät som är ovärderligt för framtida affärer samt att få stöttning i sitt entreprenörskap.

Prispaketet i tävlingen är speciellt utformat för att ge vinnaren de bästa förutsättningarna för att driva sitt företag framåt och utveckla sitt entreprenörskap. Vinsten ger vinnaren tillgång till ett stort branschnätverk i Borås och Sverige för att bygga upp och utveckla sitt koncept.

2018 års final hölls i november på Textilmuseet i Textile Fashion Center. Dörrarna öppnade kl. 18.00 med mingel och bubbel från MASI. Under kvällen visade årets fem finalister sina kollektioner och presenterade sina visioner för 170 speciellt inbjudna gäster från det textila näringslivet. JohannesAdele utsågs till 2018 års vinnare och Amanda Borgfors Mészáros som vinnare av Tobex Digital Print Award. Kvällen avslutades med mingeltallrik serverat av The Company med vin från MASI och öl från Vega Bryggeri följt av efterfest på Pumphuset.

Har du frågor om tävlingen så är du välkommen att kontakta ansvarig Pierre Rosengren, kontaktuppgifter hittar du här.