För sökande

Ansökan till SUFA har tidigare öppnat i augusti efter Fashion Week i Stockholm men eftersom FWS ställdes in i år så kommer SUFA att paketeras om och re-lanseras under hösten 2019.

Tävlingen är öppen för registrerade bolag inom modebranschen som är verksamma på den svenska marknaden och som vill bygga ett modebolag för framtiden. Vi sätter ingen gräns på hur länge bolaget har varit aktivt; bolaget kan vara helt nybildat eller varit verksamt under en längre tid men ännu inte fått sitt genombrott. Vi söker efter modebolag som tillför något nytt till branschen och som har en väl utarbetad affärsplan.

Juryn bedömer alla ansökningar med fokus på affärsmannaskap, hållbarhet, innovation och estetiskt uttryck med målet att utse fem finalister med störst möjlighet att skapa ett hållbart och lönsamt modebolag med hjälp av prispaketet. Årets fem finalister meddelas i mitten av oktober.

Ansökan görs genom att fylla i en affärsplan som är finns tillgänglig att ladda ner i samband med att ansökningsperioden öppnar.

Finalen i SUFA går av stapeln på Textile Fashion Center i Borås i november. På finalen kommer representater från det textila näringslivet i Västsverige samt press och modeprofiler.

Dagen innan finalen så hålls en heldags-workshop för finalisterna där experter inom försäljning, inköp och affärskunskap kommer att gå igenom finalisternas kollektioner samt affärsplaner. Workshopen hålls i Textile Fashion Center i Borås.

Har du frågor om tävlingen är du välkommen att kontakta tävlingsansvarig Pierre Rosengren på TEX! by Marketplace Borås, kontaktuppgifter hittar du här.