Jury

Vår välrenommerade jury består av ledande personer inom mode- och kommunikationsbranschen. Förutom att utse de nominerade tävlingsbidragen och kora den slutliga vinnaren på finalkvällen i Borås den 15/11, så bidrar vår jury även med sin ovärderliga kunskap och erfarenhet genom att erbjuda individuell coachning av finalisterna i SUFA.

Margareta van den Bosch

H&M

Margareta är en av Sveriges mest erfarna designchefer och har en lång och gedigen karriär inom mode och livsstil. Idag arbetar hon som Creative Advisor på H&M med bland annat H&Ms uppskattade modesamarbeten.

Marcus Larsson

LJUNG

Marcus har lång erfarenhet i modebranschen och startade sitt framgångsrika varumärke LJUNG 2006. Sedan 2016 så äger och driver Marcus varumärket själv och delar sin tid mellan London och Stockholm.

Lars Wallin

Lars Wallin Couture

Lars är Sveriges couturemästare och har klätt kungligheter, skådespelare och artister. Han har även gjort samarbeten utanför modesfären med bland annat Gustavsberg och Miss Mary of Sweden.

Thomas Hägg

CarlsonHägg PR & Communication

Thomas är utbildad designer men har jobbat inom PR och kommunikation i många år. Idag representerar CarlsonHägg ett 20-tal varumärken inom mode samt ansvarar för kommunikationen för ELLE-galan, EXIT (Textilhögskolans examensvisning) och SUFA.

Emina Alivodic

nelly.com

Emina har en gedigen erfarenhet av kommersiellt mode i roller som designer, designchef och inköpschef på flertalet av våra stora svenska modekedjor. Sedan 2013 är hon på Nelly.com & NLY Man.

Minna Engström Heino

Nordiska Textilakademien

Minna är Creative Director för designutbildningarna på Nordiska Textilakademin i Borås och har en lång karriär i modebranschen. Utöver sitt uppdrag på NTA så driver Minna även skovarumärke under eget namn tillsammans med sin man.